La deixa
Inspirada en “La deixa del geni grec” del poeta pollencí Miquel Costa i Llobera aquesta obra mostra el debat en una antiga tribu talaiòtica, la de l'Alzina, quan entra en contacte amb la cultura estrangera dels grecs. La tribu de l'Alzina, que guarda les essències de la tradició, dubta entre quedar ancorada en el passat o abraçar la nova cultura.
La deixa és una reflexió sobre l'enfrontament de cultures, la civilització i la pèrdua d'identitat dels pobles.
 
Autor: Salas, Pere

És llicenciat en Història per la UIB des de 1987, i el 1995 es va doctorar amb la tesi "Les estructures del poder local a la Mallorca rural (855-1898). És arxiver i bibliotecari de l'Ajuntament de Pollença i des de 1997 exerceix de professor associat del Departament de Ciències Històriques de la UIB.
Entre les publicacions mé destacades cal citar: "El poder i els poderosos a les viles de Mallorca (1869-1989), Documenta Balear; "Guillem Cifre de Colonya. Un Sant que no anava a missa", El Gall Editor, 1999; "Historia de Pollença. Segle XX". Sa Nostra - Ajuntament de Pollença, 2001.
Juntament amb Antoni Marquès realitzà el llibre "Les possessions de Pollença" El Gall Editor i és coautor de "La guerra civil a Pollença", Documenta Balear, 2006.
En el camp dels documentals, destaca la seva labor com a guionista i director de "Un sant que no anava a missa", dedicat a la vida i obra de Guillem Cifre.


Autor: Sáez, Martí

Martí Sàez. Nat a Palma el 1961. Es diplomà el 1985 a l'Escola Universitària de Formació del Professorat d'EGB de la Universitat de les Illes Balears. Féu estudis musicals i ha estat director de diverses corals, com ara Música Viva, Ars Antiqua, l'Orquestra In Tempo i el grup Cap·pela. En l'actualitat és el director de la coral Ciutat d'Alcúdia. Ha estat autor i director de la part musical de les obres Anomenat lo Tort, Lo Bon Rei, Després de la desgràcia, Bandejat i La deixa.
 
 
ISBN: 84-921666-6-5
Edició: 1998
Col·lecció: Llibres del món i de la bolla
Pàgines: 110
Format: 21x14
Preu: 9€
Afegir a la Cistella