Èxode 22, 20. Epistolari d’emigrants llombarders (1895-1933)

Estam davant del fenomen de la mobilitat humana, per això avui hem de parlar d’un «nou Èxode». El llibre que teniu a les mans ofereix molta informació quan analitza la immigració viscuda al llarg dels anys des de la nostra terra i dels implicats en ella. A finals del segle xixè i principis del xxè es donen intensos fenòmens de migració des de les Illes, el coneixement del qual ens arriba a través d’aquesta obra i les diferents fonts documentals que ens en donen notícia. Així ho reflecteix l’abundosa documentació epistolar entorn a Mn. Miquel Clar, vertader artífex de tot el que els diferents articles volen comunicar.

 
Autor: Adrover Vicens, Sebastià A.
Va néixer a Santanyí, Mallorca, l’any 1972. Estudià Magisteri a Palma i s’especialitzà en Filologia Anglesa (1994). Lector àvid, ja de ben petit, de l’època en què cursà els estudis són les primeres curolles en el quefer d’escriure, amb col·laboracions a La Taca Negra (1992-1994), revista de l’Escola de Magisteri de la UIB, i a s’Escarràs, revista política i cultural del terme de Santanyí, poble d’on fou el pregoner de les festes de Sant Jaume l’any 2004. L’interès per la narrativa i la poesia l’han portat a publicar diversos treballs en revistes de creació literària i a fer algunes col·laboracions puntuals en catàlegs d’escriptors i pintors. Després d’acabar, l’any 2000, el Curs d’Especialista en Arxivística per a Suport a la Investigació, ha centrat la seva tasca com a investigador en l’estudi de la biografia de mossèn Miquel Clar i Vila, que ha difós en revistes especialitzades com ara Randa. Ha publicat l’epistolari Son afectíssim Antoni M. Alcover Prevere. Epistolari entre Mn. Alcover i Mn. Clar (2005), Som Miquel Clar, Pvre. Epistolari amb Mn. Alcover, amb altres personatges destacats de la seva època i papers personals (2014) i el llibre titulat El Gran Golafre. Epistolari, ficció històrica, humor i sàtira segons Mn. Miquel Clar (2018). També és fruit de la seva tasca investigadora i creativa el projecte que teniu a les mans i que aquest any 2019 es publica.
Autor: Nadal Clar, Joan
Es Llombards, 1961. Estudià Magisteri a Palma (1982). A més de l’activitat professional, el seu interès per la història local l’ha duit a escriure diversos articles sobre aquesta temàtica. És col·laborador habitual de la revista Dies i Coses, editada per l’associació cultura Es Majoral (Calonge). Ha publicat L’església d’es Llombards 1711-1994 (1994), Cases Llombarderes (1997), Parròquia des Llombards. Crònica 1994-1999 (1999) i ha estat del curador de Miscel·lània, en el 50è aniversari de la parròquia des Llombards (2019) essent l’autor d’alguns dels articles que la composen. Més recentment, ha redactat el text del conte infantil, il·lustrat per Llorenç Garrit, És petit, però pesa. Història d’es Llombards (nº 1, 2020). El 2017 va ser el pregoner de la Festa de Sant Domingo (es Llombards), en el qual oferí un resum de la història del seu poble, pregó publicat per l’Ajuntament de Santanyí.
 
 
ISBN: 978-84-16416-88-2
Edició: 1
Col·lecció: Els Fiters
Pàgines: 516
Format: 17 x 24
Preu: 35€
Afegir a la Cistella