El batec del poble. La vida al S�ller del s. XIX sota la visi� de Mn. Rullan i Mir

La ciutat de Sóller es troba al cor de la Serra de Tramuntana i gaudeix d’un entorn i paisatge privilegiats, així com un important patrimoni cultural, fruit sobretot, del canvi socioeconòmic produït per la industrialització i l’emigració a França i Amèrica, que introduïren el modernisme i molts altres avanços com el ferrocarril, el gas i l’electricitat, un banc propi, etc. Però, com era Sóller abans de tot això? Gràcies a les memòries de l’historiador local Mn. Josep Rullan i Mir —de can Busquera—, recuperades pels autors, podem descobrir un Sóller diferent del que coneixem avui en dia. A través de la seva lectura, podem entreveure com era una casa sollerica de principis del segle xix, quins plats menjaven, quines cançons cantaven..., és a dir, la vida quotidiana dels nostres avantpassats, alhora que es van explicant els canvis que sofriren a través de les dècades i que feren de Sóller l’anomenada «Illa dins una illa».

 
Autor: Quetglas Cifre, Antoni
Antoni Quetglas va néixer a Sóller l'any 1980. Es va llicenciar en Història per la Universitat de les Illes Balears el 2004. És membre del Grup d'estudis de la Cultura, la Societat i la Política al Món Contemporani de la UIB. Ha participat com a comunicant en diverses jornades i congressos d'història local, en destaca la tasca com a membre de l'organització de les Jornades d'Estudis Locals a Sóller l'any 2006. Centra la seva investigació en la història contemporània, especialment la història de Sóller en el segle XX. És autor d'Es firó de Sóller. 150 anys de sentiment d'un poble i, pròximament, publicarà un estudi sobre la II República, la Guerra Civil i la Postguerra a Sóller.
Autor: Simó i Artero, Joan Carles
Va néixer a Almassora, Plana Alta, l'any 1963, i resideix a Sóller des de 1991. És llicenciat en Filologia Clàssica i professor de llengües clàssiques a l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. Exerceix com a professor associat del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB. Doctor en Filosofia i Lletres per la UIB, va presentar, com a tesi doctoral, l’edició llatina de l’Ars ad faciendum et soluendum quaestiones de Ramon Llull. Col·labora amb el Raimundus Lullus Institut de la Universitat de Freiburg (Alemanya) en l’edició de l’obra llatina del filòsof mallorquí. Treballa actualment en l’edició catalana de l’Art de fer e solre qüestions de Llull per a la NEORL (Nova Edició de les Obres de Ramon Llull), sota els auspicis del Patronat R. Llull.

Des de l’any 1991 pertany al grup Aires Sollerics amb el qual ha dut a terme diverses tasques d’investigació sobre el patrimoni cultural de Mallorca. Concretament té publicacions al voltant de la indumentària mallorquina dels segles xviii i xix, ha pronunciat conferències sobre aquest aspecte del patrimoni mallorquí i ha presentat mostres vives d’indumentària dutes a terme pel grup Aires Sollerics.

 
 
ISBN: 978-84-16416-86-8
Edició: 1
Col·lecció: Els Fiters
Pàgines: 212
Format: 23,5 x 17
Preu: 16€
Llegir Fragment
Afegir a la Cistella