Sant Joan anys enrere. Imatges per al record

Sant Joan anys enrere. Imatges per al record s’ha conformat a través d’un treball de recerca de material fotogràfic, la qual cosa ens ha donat la possibilitat de retrobar i recuperar sensacions amb la gent del poble. Una gent oberta, sincera, que no frissa, qualitats de les nissagues del Pla de Mallorca. Records de les seves infàncies, testimonis passats de la imatge del poble. Malgrat tot hagi canviat, els carrers un temps plens de pols ara estan asfaltats, els arbres de la Plaça ja no són els mateixos, sempre queda un rastre, un element que els fa recognoscibles en l’actualitat, una deixa. Ben igual que en les fotografies de les nines i els nins a escola, malgrat els anys passats i els vestits canviats, queda una fesomia que travessa, implacable, el temps: uns ulls, unes orelles, uns cabells que ens recorden de forma potent els qui ara són la gent d’aquest poble.

 
Autor: Aguiló, Cosme
Va néixer a Santanyí l'any 1950. És hoteler i autor de nombrosos treballs sobre toponímia de les illes Balears. Des de 2006 és membre corresponent de l’Institut d’Estudis Catalans. El 2007 es va doctorar en filologia catalana per la Universitat de les Illes Balears amb la tesi La toponímia de Santanyí i ses Salines, actualment encara inèdita. Juntament amb el santanyiner Antoni Mestre, va publicar el 2017 l’Atles ornitonímic de les illes Balears, una obra que recull uns mil nou-cents noms d’aucells de les Illes, repartits entre prop de cent cinquanta espècies. El seu camp d’acció principal és l’estudi dels noms de lloc, però també s’ha interessat per l’arqueologia, l’arquitectura popular, la rondallística, el món dels bolets i moltes altres coses. Les ganes de conèixer l’origen de les coses li roseguen l’enteniment sense aturall.
Autor: Picornell Bauzà, Climent
(1949). Doctor en Geografia i professor de la Universitat de les Illes Balears. És autor de llibres i articles sobre Didàctica, Geografia i Cartografia de les illes Balears. El procés de canvi social a les illes Balears ha estat objecte dels seus treballs aquests darrers anys, tema sobre el que ha dirigit tesis doctorals i, entre altres, l'obra Turisme i societat a les illes Balears. Actualment és promotor editorial de diverses publicacions periòdiques.

Climent Picornell (1956-2003). Fotògraf. Tengué una carrera intensa i deixà per molts de llibres, revistes i altres publicacions, testimoni del seu mestratge. La seva especialista fou la fotografia de natura, amb gran preferència pels ocells. Té fotografies editades a una infinitat de publicacions. Fou Premi de Flora del Jardí Botànic de Sóller, Premi nacional de fotografia FUJI i Premi del Festival Internacional de Sant Sebastià.
 
 
ISBN: 978-84-16416-77-6
Edició: 1
Col·lecció: Ramon Llull
Pàgines: 296
Format: 21 x 29
Preu: 45€
Afegir a la Cistella