Aür! Versos de l'antigor. Cançons llombarderes recopilades per Mn. Clar

Molt possiblement som davant el primer recull de cançons conegut de les Balears, pel fet que els seus inicis es poden situar cap al final del segle xix. El salvament d’aquest patrimoni cultural, gràcies a un dels més actius col·laboradors de Mn. Alcover, és una gesta que, a més de dignificar el nom de la petita població des Llombards, a tots ens pot omplir d’orgull.

 
Autor: Aguiló, Cosme
Va néixer a Santanyí l'any 1950. És hoteler i autor de nombrosos treballs sobre toponímia de les illes Balears. Des de 2006 és membre corresponent de l’Institut d’Estudis Catalans. El 2007 es va doctorar en filologia catalana per la Universitat de les Illes Balears amb la tesi La toponímia de Santanyí i ses Salines, actualment encara inèdita. Juntament amb el santanyiner Antoni Mestre, va publicar el 2017 l’Atles ornitonímic de les illes Balears, una obra que recull uns mil nou-cents noms d’aucells de les Illes, repartits entre prop de cent cinquanta espècies. El seu camp d’acció principal és l’estudi dels noms de lloc, però també s’ha interessat per l’arqueologia, l’arquitectura popular, la rondallística, el món dels bolets i moltes altres coses. Les ganes de conèixer l’origen de les coses li roseguen l’enteniment sense aturall.
Autor: Adrover Vicens, Sebastià A.
Va néixer a Santanyí, Mallorca, l’any 1972. Estudià Magisteri a Palma i s’especialitzà en Filologia Anglesa (1994). Lector àvid, ja de ben petit, de l’època en què cursà els estudis són les primeres curolles en el quefer d’escriure, amb col·laboracions a La Taca Negra (1992-1994), revista de l’Escola de Magisteri de la UIB, i a s’Escarràs, revista política i cultural del terme de Santanyí, poble d’on fou el pregoner de les festes de Sant Jaume l’any 2004. L’interès per la narrativa i la poesia l’han portat a publicar diversos treballs en revistes de creació literària i a fer algunes col·laboracions puntuals en catàlegs d’escriptors i pintors. Després d’acabar, l’any 2000, el Curs d’Especialista en Arxivística per a Suport a la Investigació, ha centrat la seva tasca com a investigador en l’estudi de la biografia de mossèn Miquel Clar i Vila, que ha difós en revistes especialitzades com ara Randa. Ha publicat l’epistolari Son afectíssim Antoni M. Alcover Prevere. Epistolari entre Mn. Alcover i Mn. Clar (2005), Som Miquel Clar, Pvre. Epistolari amb Mn. Alcover, amb altres personatges destacats de la seva època i papers personals (2014) i el llibre titulat El Gran Golafre. Epistolari, ficció històrica, humor i sàtira segons Mn. Miquel Clar (2018). També és fruit de la seva tasca investigadora i creativa el projecte que teniu a les mans i que aquest any 2019 es publica.
 
 
ISBN: 978-84-16416-78-3
Edició: 1
Col·lecció: Els Fiters
Pàgines: 243
Format: 17 x 24
Preu: 25€
Afegir a la Cistella