Guillem Bestard. Un fotògraf enamorat de l'art

Aquest treball intenta respondre la pregunta: Qui era Guillem Bestard? Durant anys, el nom del fotògraf Guillem Bestard ha estat inclòs en la relació dels professionals de la fotografia més destacats de Mallorca de principis de segle xx. Quasi mai, però, s’havia passat de la simple recopilació de fotos i de la senzilla referència. Amb aquest treball, l’autor descobreix una vida dedicada a la fotografia i a l'art, amb pocs mitjans materials, però amb uns resultat de gran qualitat.

L’activitat professional de Bestard el va acostar als artistes d’arreu del món que varen fer coneguda Pollença, i a un activisme polític i cultural que el va apropar al poble i als veïnats. En definitiva, va tenir una vida prou interessant que li ha valgut el títol de Fill Il·lustre de Pollença.
 
Autor: Cifre, Miquel

Va néixer a Pollença el 1970, és llicenciat en Filosofia i Lletres en l’especialitat d’Història de l’Art per la Universitat de les Illes Balears. Especialitzat en museografia (UIB, 1995 i 1996) i Postgrau en Organització i gestió d’empreses culturals (UOC, 2000). El 2010 va obtenir el Diploma d’Estudis Avançats a la UNED amb el treball Mallorca en la mano: La imagen de Mallorca en las primeras guías turísticas (1900-1936): Guillermo Bestard Cànaves.

El 1999 publicà en aquesta mateixa col·lecció Joan Mas: la història i el mite. I col·laborà en la guia dels pobles de Mallorca que Hora Nova edità sobre Pollença. El 2012 el Consell de Mallorca li publicà Sebastià Llobera. Pollença, 1831-1892. Retrats i paisatges, treball que realitzà amb col·laboració del col·leccionista fotogràfic Andreu Muntaner Darder i que l’Arxiu del So i la Imatge convertí en exposició. Guillem Bestard: un fotògraf enamorat de l’art és el seu darrer treball fruit d’anys de recerca pausada.

 
 
ISBN: 978-84-16416-76-9
Edició: 1
Col·lecció: Tempo
Pàgines: 134
Format: 14 x 21
Preu: 14€
Afegir a la Cistella