Aires sollerics. 50 anys de cultura popular

Des del seu naixement, a les darreries de 1968, el grup Aires Sollerics ha dut a terme una intensa tasca de recuperació, però sobre tot de dignificació de la cultura popular mallorquina. Ha estat, durant aquests 50 anys, una formació emblemàtica i ben coneguda arreu de Mallorca i més enllà de l’illa. Per això, fer una història d’Aires és fer una història del panorama cultural mallorquí en aquest període que va de la fi del franquisme a l’era de la globalització i, en definitiva, és fer una aproximació a la nostra història més recent i relatar un episodi de la nostra reivindicació com a poble.

 
Autor: Simó i Artero, Joan Carles
Va néixer a Almassora, Plana Alta, l'any 1963, i resideix a Sóller des de 1991. És llicenciat en Filologia Clàssica i professor de llengües clàssiques a l’IES Guillem Colom Casasnovas de Sóller. Exerceix com a professor associat del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB. Doctor en Filosofia i Lletres per la UIB, va presentar, com a tesi doctoral, l’edició llatina de l’Ars ad faciendum et soluendum quaestiones de Ramon Llull. Col·labora amb el Raimundus Lullus Institut de la Universitat de Freiburg (Alemanya) en l’edició de l’obra llatina del filòsof mallorquí. Treballa actualment en l’edició catalana de l’Art de fer e solre qüestions de Llull per a la NEORL (Nova Edició de les Obres de Ramon Llull), sota els auspicis del Patronat R. Llull.

Des de l’any 1991 pertany al grup Aires Sollerics amb el qual ha dut a terme diverses tasques d’investigació sobre el patrimoni cultural de Mallorca. Concretament té publicacions al voltant de la indumentària mallorquina dels segles xviii i xix, ha pronunciat conferències sobre aquest aspecte del patrimoni mallorquí i ha presentat mostres vives d’indumentària dutes a terme pel grup Aires Sollerics.

 
 
ISBN: 978-84-16416-72-1
Edició: 1
Col·lecció: Els Fiters
Pàgines: 190
Format: 14 x 21
Preu: 15€
Afegir a la Cistella