La cuina del Tradicionari. Un recorregut pel calendari gastronòmic de Mallorca

«La lluna ens pareixia una ensaïmada, una coca amb sucre candi, una tallada de meló; i quan, en el ple, sortia roja, una síndria esmitjada. Sempre coses de menjar...». La veu de Rafel Ginard (1899-1976), folklorista i escriptor, compilador del Cançoner Popular de Mallorca i també d’un ric compendi d’anotacions sobre el calendari folklòric, ens guia en un recorregut per la cuina d’arrel tradicional de Mallorca, descoberta seguint el calendari, de cap a cap d’any.

Ens acompanyen els xefs Tomeu Arbona i Miquel Calent, que proposen per a avui una selecció de 48 receptes: elaboracions basades en el coneixement dels productes i elaboracions de la nostra gastronomia, i que són retratades per l’objectiu del fotògraf Nando Esteva.

Aquest llibre és una invitació a entendre els valors culturals i històrics de la nostra cuina, a mirar l’entorn i els productes d’avui amb criteri, i a recuperar el sentit ritual i màgic de la gastronomia d’arrel. Una proposta de descoberta de qui som i de qui volem ser, explorant a fons els atributs i matisos d’una cuina que ve d’antic i que esperam que tingui continuïtat per al futur.

 
Autor: Autors Varis LNT,
Entre el gener de 1928 i el maig de 1936 s'editaren 99 número de La Nostra Terra, amb la qual cosa ara esdevé una obra magna de 4.500 pàgines amb més de 200 firmes: 140 col·laboradors, 52 autors traduïts, 52 pseudònims i 14 il·lustradors. Sota el mestratge de Miquel Ferrà i Joan Pons i Marquès hi escriviren els autors més emblemàtics de la cultura catalana d'aleshores, com Gabriel Alomar, Joan Amades, Xavier Benguerel, Agustí Calvet, Josep Carner, Pere Coromines, Andreu Crespí, Emili Darder, Guillem Forteza, Salvador Galmés, Ventura Gassols, Joan Mascaró, Alfons Massers, Miquel Massutí, Francesc de B. Moll, Lluís Nicolau d'Olwer, Bartomeu Rossello-Pòrcel, Octavi Saltor, Baltasar Samper, Ferran Soldevila....
 
 
ISBN: 978-84-16416-64-6
Edició: 1
Col·lecció: Taula parada
Pàgines: 175
Format:
Preu: 30€
Afegir a la Cistella