Cases i posades de Mallorca. Volum 2

Des de temps immemorials les cases han estat objecte de mirades reflexives i plenes d’admiració. I és que l’arquitectura, més que limitar-se a ser un lloc únicament de protecció i recull, és també una crònica de les activitats i aspiracions humanes. És, al cap i a la fi, un dels millors miralls on veure reflectida la nostra identitat com a comunitat històrica i com a país hereu del seu passat.

Observar i estudiar una casa és un camí cap a la comprensió global de les generacions que ens precedeixen: els seus afanys, els seus valors, els seus gusts, i fins i tot, els seus temors. En aquest sentit, l’immoble mallorquí reflexa una singularitat i una riquesa úniques, caracteritzades per una geografia determinada.

Aquest segon volum de Cases i posades de Mallorca, fet en col·laboració entre els investigadors Tomàs Vibot i José Villalonga, té la intenció de mostrar al lector, a través d’un format antològic, un repertori de tot tipus de cases repartides per tota la geografia illenca, prenent com a principal objecte d’estudi la casa com a producte purament històric. 

Índex de les cases ressenyades: Can Bonico (ses Salines), Sa Capella (Santa Margalida), Can Catlar (Selva), Son Collell (Mancor de la Vall), Can Costa Nou (Pollença), Rectoria d’Esporles (Esporles), Can Joanet (Son Servera), Ca sa Marquesa (Palma), Can Massanet  (Manacor), Can Melcior (Binissalem), Can Montenegro (Palma), Can Morell de les Caputxines (Palma), Can Mulet (Algaida), Can Pons (Sóller), Es Pontet (Calvià), Can Prunera (Sóller), Can Romanyà (Sencelles), Son Quelet (Algaida), Posada de Tió (Llucmajor), Can Vaquer (Felanitx).

 
Autor: Vibot, Tomàs

Tomàs Vibot Railakari (1973). Filòleg, escriptor, investigador i promotor cultural. Membre, entre altres institucions, del Grup d’Estudis Etnopoètics de la Societat Catalana de Llengua i Literatura (Institut d’Estudis Catalans), Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i de la Societat Arqueològica Lul·liana. Professor i guia cultural en temes patrimonials, històrics, folklòrics i literaris. Col·laborador a diaris, publicacions culturals, revistes locals, butlletins històricoculturals i lingüístics. Coautor de diversos catàlegs de béns patrimonials. És autor, entre d’altres, dels llibres Sa Mola de Planícia. El vessant nord-oest; Son Bunyola, una mar de noms; Superna. Una vall a través de la història i la toponímia; La II República a Puigpunyent. 1931-1936; El rei En Jaume I: un heroi històric, un heroi de llegenda; Les possessions de Mallorca –4 volums–; Cases i posades de Mallorca –2 volums–; Les Pitiüses, per la passa i la mirada; El Comte Mal: entre la història i la llegenda; El Viatge de Juníper Serra; Antoni Despuig i Dameto: príncep de l’Església, príncep de les Arts; La possessió mallorquina; L’art capturat –2 volums–; Les possessions de Campos; Les possessions de Santa Maria; La sobrassada, l’essència del porc; etc. Ha presentat el programa “Un lloc amb història (IB3 TV)”.

Autor: Villalonga, José
 
 
ISBN: 978-84-16416-02-8
Edició: 1
Col·lecció: Ramon Llull
Pàgines: 247
Format: 29 x 23
Preu: 60€
Afegir a la Cistella