Els homes infames. Parcialitats i guerra privada a la Mallorca del sis-cents.
Els homes infames és una valusosa obra, no sols per aquells per aquells interessats en la història de Pollença, ja que es tracta d'un estudi que trascendeix els aspectes locals. A més de l'anàlisis d'un lloc, unes persones i uns condicionants concrets en una de les èpoques més fascinants de la història de Mallorca, els autors aporten un granet d'arena més per conèixer un context general, el de la violència partidista del barroc, que es pot destriar pràcticament a tota la Mediterrània i a bona part d'Europa, però especialment a la Corona d'Aragó.  Les presumptes particularitats que es poden detectar no s'allunyen de les explicaicons més generals -especialment dels conflictes de l'època- i si bé les adscripcions a Canamunt i Canavall de les persones i colles d'homes infames són un recurs identificador per a ells mateixos i bona part de la població, no els allunyen de les causes profundes que els obligaren als bandolers a passar a l'altre costat de la llei.
 
Autor: Salas, Pere

És llicenciat en Història per la UIB des de 1987, i el 1995 es va doctorar amb la tesi "Les estructures del poder local a la Mallorca rural (855-1898). És arxiver i bibliotecari de l'Ajuntament de Pollença i des de 1997 exerceix de professor associat del Departament de Ciències Històriques de la UIB.
Entre les publicacions mé destacades cal citar: "El poder i els poderosos a les viles de Mallorca (1869-1989), Documenta Balear; "Guillem Cifre de Colonya. Un Sant que no anava a missa", El Gall Editor, 1999; "Historia de Pollença. Segle XX". Sa Nostra - Ajuntament de Pollença, 2001.
Juntament amb Antoni Marquès realitzà el llibre "Les possessions de Pollença" El Gall Editor i és coautor de "La guerra civil a Pollença", Documenta Balear, 2006.
En el camp dels documentals, destaca la seva labor com a guionista i director de "Un sant que no anava a missa", dedicat a la vida i obra de Guillem Cifre.


Autor: Domingo Pons, Antoni
Nascut a Alcúdia. És arquitecte per l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona des de 1987. Exerceix professionalment a l'estudi DDR arquitectes.
Ha publicat, juntament amb la també arquitecte Glòria Druguet Tantinyà, diferents treballs relacionats amb la història de l'arquitectura i l'urbanisme de la seva ciutat. Entre aquests destaca Can Castell d'Alcúdia (1998); així mateix, ha participat a les Jornades d'Estudis Locals d'Alcúdia amb comunicacions com "Aproximació a l'estudi de les illetes d'Alcúdia (segles XVI-XIX)", el 1998, o "Una nova ciutat. Els canvis urbanístics en l'arquitectura d'Alcúdia dels segles XVI-XVII", el 2006.
Juntament amb Pere Salas ha participat en les Jordanes de Repoblació Mallorquina al sud valencià celebrades el 2007 i el 2012 publicant a les actes de les primeres "Partir cap al regne de València. L'emigració dels polelncins durant el segle XVII".

 
 
ISBN: 978-84-92574-93-3
Edició: 1
Col·lecció: Tempo
Pàgines: 350
Format: 16.5 x 21.5
Preu: 24€
Afegir a la Cistella