Temps passats. Costitx, el batec d’un poble

El llibre que teniu a les mans és ple de gent. De gent de Costitx. De fotografies antigues que testimonien com era i què feia la gent d’un temps, no massa llunyà. Perquè els pobles, i les ciutats, són la gent. És ver que el territori, el lloc, conforma on es desenvolupen les activitats d’aquesta gent, i també és ver que alguns espais condicionen el seu esdevenir. Com la pròpia història ho fa, ho ha fet i encara ara. Veureu com a través de les imatges queda palès que Costitx, ben al mig del Pla de Mallorca, és el que ha pogut fer, el que li han deixat fer a la seva gent que ha vengut de la seva pròpia història, i encara de la seva prehistòria, no en faltaria més no citar Son Corró o els Caps de Bou. Però més a prop de nosaltres ens apareixen les fesomies dels hereus d’aquells pagesos i menestrals escalivats després de les revoltes de les Germanies, de la pobresa antiga, de la submissió forçada al poderós, de la ràbia contenguda, del silenci hostil d’una guerra, encara propera, de fa seixanta anys, d’una llarga dictadura nacional-catolicista... I tanmateix, la gent,supera amb escreix els maldecaps i les desgràcies i sap cercar els seus moments positius, familiars i públics, rient i ballant, honorant els seus mites, travessant el temps amb dignitat.

 
Autor: Fiol, Jordi
Espai per introduir la biografía de l'autor
Autor: Munar, Margalida
Espai per introduir la biografía de l'autor
Autor: Picornell Bauzà, Climent
(1949). Doctor en Geografia i professor de la Universitat de les Illes Balears. És autor de llibres i articles sobre Didàctica, Geografia i Cartografia de les illes Balears. El procés de canvi social a les illes Balears ha estat objecte dels seus treballs aquests darrers anys, tema sobre el que ha dirigit tesis doctorals i, entre altres, l'obra Turisme i societat a les illes Balears. Actualment és promotor editorial de diverses publicacions periòdiques.

Climent Picornell (1956-2003). Fotògraf. Tengué una carrera intensa i deixà per molts de llibres, revistes i altres publicacions, testimoni del seu mestratge. La seva especialista fou la fotografia de natura, amb gran preferència pels ocells. Té fotografies editades a una infinitat de publicacions. Fou Premi de Flora del Jardí Botànic de Sóller, Premi nacional de fotografia FUJI i Premi del Festival Internacional de Sant Sebastià.
 
 
ISBN: 978-92574-73-5
Edició: 1
Col·lecció: Ramon Llull
Pàgines: 173
Format: 29x23
Preu: 45€
Afegir a la Cistella