Mallorca. Per la passa i la mirada
Sovint l'excursionista acostuma a pensar que és el primer a posar la seva bota en un determinat indret, a tenir la sensació que el que acaba de descobrir és un paratge verge i inèdit, a albergar, en definitiva, l'esperança que –qui sap– si podria arribar a ser l'autor de la seva pròpia aventura. Però la realitat, més tossuda que nosaltres mateixos, ens recorda que l'excursionista també és humà i que per molt agosarat que sigui el seu propòsit una altra persona ja ho ha fet abans.

Del pròleg de Joan Carles Palos Nadal, President del GEM (Grup Excursionista de Mallorca)

S u m a r i d' e x c u r s i o n s · De cala s'Almunia al cap de ses Salines –la marina deturada– (Santanyí), La Trapa i torre de cala en Basset –les muntanyes del silenci– (Andratx), Puig de Galatzó-es Capdellà –per l'aresta del Comte Mal– (Puigpunyent/Estellencs/Calvià), Per les muntanyes de Randa –els massís dels tres temples– (Llucmajor/Algaida), Pel litoral de Mondragó –estanys, rotes i fotges– (Santanyí), Mola de Planícia –per l'esquena del vell tità– (Banyalbufar/Esporles), Puig de Sant Salvador –el camí de la Passio Imaginis– (Felanitx), Sa Fita del Ram i es Castellet –pels boscatges de na Ferrana– (Esporles), El camí de sa Barrera de sa Marina i sa Foradada –la mirada de s'Arxiduc (I)– (Valldemossa/Deià), De s'Estany d'en Mas a cala Antena –la costa de les mils cales– (Manacor), Sa Talaia Vella i el pas d'en Miquel –la mirada de l'Arxiduc (II)– (Valldemossa), Barranc de Biniaraix i es Cornadó Gros –el verger d'aigua i pedra– (Sóller/Escorca), La talai de Son Jaumell –el guardià entre les dunes– (Capdepera), Costa d'en Flassada, costa d'en Nicó i Binibassí –camins pel jardí de Tramuntana– (Sóller/Fornalutx), Torre de na Seca –entre la saladina i l'olivar– (Sóller/Fornalutx), De sa Rateta a Lofra –els tres mils– (Escorca), Es Matzocs i sa Talaia Moreia –per les torres de gregal– (Artà), Puig de Tossals Verds puig de sa Font –trescant per Més alts– (Escorca), El torrent de Pareis –La Seu natural de Mallorca– (Escorca), Puig de n'Ali i comellar de s'Home –esquena de ganivet– (Selva/Escorca), Sa Talaia Freda i sa Tudossa –el desert de Bibialgorfa– (Artà), Sa Capella Blava –la solitud sonora– (Selva/Campanet/Escorca), Puig Tomir i pas del Diable –del cel a l'infern– (Escorca/Pollença), Talaia d'Alcúdia i es Coll Baix –per la geografia de la Victòria– (Alcúdia), Puig de Cornavaques –la muntanya orca– (Pollença), En Fumat i la Roca Blanca –damunt l'altura– (Pollença).
 
Autor: Vibot, Tomās
(Palma, 1973). Tomàs Vibot és escriptor, investigador i promotor cultural. És autor dels llibres Sa Mola de Planícia. El vessant nord-oest (Pollença, 1999), Son Bunyola, una mar de noms (Banyabufar, 1999), Superna. Una vall a través de la història i la toponímia (Puigpunyent. 2001), Guia de Puigpunyent (Palma, 2002), Son Valentí, Son Balaguer i ses Mosqueres. Una història, un territori (Banyabufar, 2002), Guia d'Esporles (Palma, 2003), La II República a Puigpunyent. 1931-1936 (Puigpunyent, 2003), Ses Voltes d'en Galileu. L'itinerari de la neu (Palma, 2003), Crims, infàmies i immoralitats a Esporles i Banyalbufar (Palma 2004), Crims, infàmies i immoralitats a Bunyola i Orient (Bunyola, 2005), El rei En Jaume I: un heroi històric, un heroi de llegenda (Palma, 2005), A peu per Mallorca (I) (Palma, 2005), Kenia: petita història d'una gran botiga (Palma, 2005), Crims, infàmies i immoralitats a Porreres: 1552-1934 (Porreres, 2006), Cales essencials de Mallorca (Pollença. 2006), Excursions essencials de Mallorca (Pollença. 2006), Cales essencials de Menorca (Pollença, 2006), Guia de s'Albufereta (Palma, 2006), Sa mola de Planícia.

http://elgalleditor.wordpress.com/2014/02/14/per-a-mi-escriure-es-una-passio/
 
 
ISBN: 978-84-96608-76-4
Ediciķ: 2007
Colˇlecciķ: Ramon Llull
Pāgines: 283
Format: 29x23
Preu: 50€
Afegir a la Cistella