Les possessions de Pollença
Les possessions de Pollença és un complet estudi de totes les grans finques del terme, recollit en un obra de gran format, tapa dura i fotografies a tot color. L'obra es compon d'una introducció general i una cartografia de les 79 grans finques del terme. El cos de l'obra consisteix en l'anàlisi individual d'aquestes explotacions, en la qual els autors consideren des de dades paisatgístiques fins a arquitectòniques, així com també sobre el topònim, l'evolució dels propietaris i dels amos, el sistema de conreu i l'evolució al llarg del temps, la riquesa i els trets més importants. Per una altra banda, també inclou la transcripció de documents il·lustratius i fotografies. Finalment, el treball es tanca amb una relació exhaustiva de les fonts i de la bibliografia.

EXHAURIT
 
Autor: Salas, Pere

És llicenciat en Història per la UIB des de 1987, i el 1995 es va doctorar amb la tesi "Les estructures del poder local a la Mallorca rural (855-1898). És arxiver i bibliotecari de l'Ajuntament de Pollença i des de 1997 exerceix de professor associat del Departament de Ciències Històriques de la UIB.
Entre les publicacions mé destacades cal citar: "El poder i els poderosos a les viles de Mallorca (1869-1989), Documenta Balear; "Guillem Cifre de Colonya. Un Sant que no anava a missa", El Gall Editor, 1999; "Historia de Pollença. Segle XX". Sa Nostra - Ajuntament de Pollença, 2001.
Juntament amb Antoni Marquès realitzà el llibre "Les possessions de Pollença" El Gall Editor i és coautor de "La guerra civil a Pollença", Documenta Balear, 2006.
En el camp dels documentals, destaca la seva labor com a guionista i director de "Un sant que no anava a missa", dedicat a la vida i obra de Guillem Cifre.


Autor: Marquès, Antoni
 
 
ISBN: 84-95232-35-9
Edició: 2003
Col·lecció: Ramon Llull
Pàgines: 478
Format: 29x23
Preu: 0€
Afegir a la Cistella