El barroc a Pollença
Important recopilació de fets excepcionals referents a Pollença fruit de la recerca documental, en la qual priva més la qualitat que no la quantitat, ja que, sobretot, permet conèixer els esdeveniments a partir de les valoracions subjectives que en feien els seus contemporanis. Per tant, es tracta d'un material necessari i complementari de la història.
 
Autor: Rosselló , Ramon
Ramon Rosselló Vaquer (Felanitx, 1944). Estudià cursos al Seminari de Mallorca, on adquirí una bona formació humanística. És historiador de forma autodidacta. S'ha especialitzat en l'estudi de l'època medieval a Mallorca, sobre la qual ha publicat nombroses monografies, totes farcides d'abundosa documentació que ha recercat als Arxius de Mallorca i de la Península. Actualment la seva producció és de cinc-cents títols, entre llibres, opuscles i articles a revistes especialitzades. Ha tractat els temes més diversos: medicina medieval, música, Inquisició, jueus i conversos, sexualitat i vida quotidiana en general. S'ha dedicat especialment a recollir i fer conèixer el corpus documental medieval més important i extens que coneixem de la part forana de Mallorca. Referent a Pollença ha publicat un breu treball titulat "Aportació a la hsitòria de Pollença. El segle XIII".

Autor: Salas, Pere

És llicenciat en Història per la UIB des de 1987, i el 1995 es va doctorar amb la tesi "Les estructures del poder local a la Mallorca rural (855-1898). És arxiver i bibliotecari de l'Ajuntament de Pollença i des de 1997 exerceix de professor associat del Departament de Ciències Històriques de la UIB.
Entre les publicacions mé destacades cal citar: "El poder i els poderosos a les viles de Mallorca (1869-1989), Documenta Balear; "Guillem Cifre de Colonya. Un Sant que no anava a missa", El Gall Editor, 1999; "Historia de Pollença. Segle XX". Sa Nostra - Ajuntament de Pollença, 2001.
Juntament amb Antoni Marquès realitzà el llibre "Les possessions de Pollença" El Gall Editor i és coautor de "La guerra civil a Pollença", Documenta Balear, 2006.
En el camp dels documentals, destaca la seva labor com a guionista i director de "Un sant que no anava a missa", dedicat a la vida i obra de Guillem Cifre.


 
 
ISBN: 84-95232-12-X
Edició: 2001
Col·lecció: Tempo
Pàgines: 80
Format: 22x17
Preu: 12€
Afegir a la Cistella